Noapte albă în District 40 & Liber la muzee

noapte albă

Bucureștiul e plin de evenimente faine, așa că m-am gândit să împărtășesc cu voi pe cele care-mi plac cel mai mult – însemnând că au o combinație din ingredientele: inedit, jucăuș, oameni faini, educativ într-un fel… sau altul. Și dacă mai au și intrare liberă devin chiar ”transcendente” :)!

Unul din preferatele mele se apropie cu pași repezi – este vorba de Noaptea muzeelor. Seamănă cu o noapte de Crăciun, doar că ai posibilitatea să-ți alegi cadoul și acesta este ceva mai bun decât un obiect – este o experiență!

La ediția din acest an (2018), se lansează un proiect ce-mi sună tare interesant, numit: ”District 40”. Este o inițiativă care își propune să reactiveze Cartierul Icoanei din București, prin interconectarea potențialului cultural și creativ din zonă.

Așadar, sâmbătă, pe 19 mai, eu voi fi acolo! Un program detaliat găsiți pe site-ul organizatorului principal: ARCEN însă, în mare, iată ce se va întâmpla: Școala Centrală, Rezidența BRD Scena9, Institutul Francez, Librăria Cărturești, Verona și CINETic vor face Noapte Albă în District 40. Cei cinci locuitori ai districtului își vor deschide porțile între orele 20:00 – 02:00, printr-un program comun plin de experiențe vizuale și auditive, ateliere, expoziții și dezbateri, ce au ca temă Memoria într-o diversitate de forme: memoria arhitecturii și a orașului, memoria recentă, memoria sunetelor și a vocilor, memoria afectivă și memoria ideilor.

Desigur, programul muzeelor deschise este valabil și anul acesta, cu peste 150 de muzee deschise în toată țara – puteți găsi detalii pe site-ul evenimentului: Noaptea muzeelor.

Să sperăm că vremea stă potolită și ne lasă să bănănăim după placul inimii între aceste bunătăți culturale 🙂 !

Fii de-al casei și află despre alte noi evenimente interesante! Cine știe… poate dai de niște PERSONAJE din carte pe acolo :)!

Introduceți adresa de email pentru a urmări blogul și a afla noutățile.

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s