Festivalul B-FIT in the Street!

BFITLume- lume! Am ratat începutul celei de-a zecea ediții a festivalului de Teatru de Stradă ”B-FIT in the Street!”, dar intenționez să recuperez!

Centrul Bucureștiului strălucește iarăși sub lumina reflectoarelor și a costumațiilor de poveste în weekendurile din perioada 13 iulie – 5 august 2018.

Cosmopolit, așa cum ne-a obișnuit, programul festivalului B-FIT in the Street! include spectacole de teatru stradal mobile și fixe, precum și ateliere susținute de artiști români și străini (din Danemarca, Slovacia, Spania, Franța, Italia, Portugalia) – coagulându-se anul acesta în jurul temei: „O poveste românească în Anul Centenarului”.

Deschiderea a avut loc pe 13 iulie și festivalul continuă cu spectacolele programate în weekendurile 21-22 iulie, 28-29 iulie și 4-5 august.

Ce mi-a atras mie atenția în mod deosebit pentru weekendul care vine sunt reprezentațiile:

HOTEL WATERCAGE

O călătorie de 50 de minute într-o dimensiune suprarealistă în care principalele personaje ale Hotelului Watercage sunt într-o continuă căutare a fericirii, blocați în colivii sau suspendați deasupra mulțimii, acompaniați de cântăreți de operă și muzică live.

 

GRAND NOCTURNAL AQUATIC PARADE

Carnaval pe apă cu scene suprarealiste ce promit să impresioneze publicul prin jocul de lumină și foc al actorilor, prin mașini pe apă, insule plutitoare, cuști, animale și personaje fantastice.

Gasiți programul complet pe www.fitsb.ro .

Ce este nou în 2018 la B-FIT in the Street?

O suprafață mai mare de desfășurare și tipul de activități: Parcul Cișmigiu găzduind de exemplu în fiecare weekend de festival ateliere și spectacole educative pentru copii; iar în Piața Universității poposește, timp de trei săptămâni, Collective Strings din Danemarca (prima instalație interactivă prezentată în cadrul festivalului de teatru de stradă de la București). Instalația va fi într-o continuă schimbare în funcție de felul în care cei prezenți la festival aleg să interacționeze cu aceasta.

Fii de-al casei și află despre alte noi evenimente interesante! Cine știe… poate dai de niște PERSONAJE din carte pe acolo :)!

Introduceți adresa de email pentru a urmări blogul și a afla noutățile.

 

2 gânduri despre „Festivalul B-FIT in the Street!

    1. Am fost si anii trecuti, totul vibreaza! Luminile, coregrafia, muzica, povestile atat de simple dar adanci, incat pot fi spuse fara cuvinte, dimensiunea decorurilor – totul este impresionant si te transpune 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s