Cărți tatuate – ateliere cu intrare liberă

Dacă aveați ezitări în legătură cu luna în care ne aflăm, aflați că suntem în plină Lună a Literaturii Europene. Și care credeți că ar fi cel mai extrem gest pe care-l poate face un cititor înrăit cu această ocazie? Da! Exact! Ați ghicit: un tatuaj care să reprezinte cărțile pe care le iubește… unul permanent, pe sub piele, direct în suflet.

Aceasta este ideea din spatele campaniei ”Cărți tatuate”, dedicate micilor cititori și părinților. Atelierele vor fi organizate în București, între 20-26 octombrie de către Institutul Cultural Român și Asociația De Basm.

afis Carti tatuateCum se anunță ploaie prin parcuri în acest weekend, de ce să nu profităm de niște culturalizare amuzantă și cu intrare liberă pentru copiii noștri? zic.

Dacă nu ajungeți la ateliere, tot puteți participa împreună cu cel mic la PROVOCAREA adresată copiilor și adulților deopotrivă: conceperea un „tatuaj” cu acea carte din copilărie care v-a impresionat cel mai tare, pe care să-l trimiteți într-un mesaj pe adresa de Facebook a asociației  , motivând pe scurt alegerea. Tatuajul poate reprezenta un personaj, poate fi un titlu de carte scris caligrafic, o mică pictură, un citat – în orice reprezentare grafică sau tehnică, pentru că nu există greșeli atunci când ne exprimăm iubirea. Cele mai reușite tatuaje vor fi premiate cu cărți pentru copii 🙂 .

Iată programul atelierelor:

20 octombrie

10.00 – „De ce e simpatic să citim împreună” –  workshop despre beneficiile cititului cu voce tare susținut de Brandi Bates, promotoare a proiectului Citim Împreună România (sediul ICR, strada Aleea Alexandru nr. 38.

11.30 – „Poveste baroc – Muzica are gust” – atelier de lectură susținut de scriitoarea Cristina Andone, autoarea seriei de succes „Povești din Pădurea Muzicală”(sediul ICR, strada Aleea Alexandru nr 38)

21 octombrie

11.00 – „Luli și căsuța din copac” – atelier senzorial de lectură destinat copiilor atipici, în colaborare cu Asociația „Supereroi printre noi”.Atelierul va fi susținut de Ruxandra Mateescu, fondatoare a proiectului „Supereroi printre noi” și creatoare de programe menite să faciliteze accesul copiilor atipici la evenimente culturale.

11.30 – Lansare-atelier „Aiurea-n tramvai” – atelier susținut de scriitoarea Adina Rosetti, inspirat de cartea „Aiurea-n tramvai. Aventurile lui Anton în Țara Cuvintelor Anapoda” (Curtea Veche Publishing), o poveste în care sunt explicate într-un mod hazliu expresiile populare care le dau bătăi de cap copiilor (Ceainăria librăriei Cărturești Verona)

11.30 – „De ce e simpatic să citim împreună” – workshop despre beneficiile cititului cu voce tare susținut de Brandi Bates, promotoare a proiectului Citim Împreună România și inițiatoarea unui proiect unic în România, Biblioteca Din Loc în Loc din Lupeni (Mansarda Cărturești Verona)

22 octombrie

9.00 – „De la hieroglife la emoticoane și emoji” – atelier ludic susținut de scriitoarea Laura Grunberg, autoare de cărți pentru copii și adolescenți, dintre care amintim „Să creștem mici”,publicată de Editura Arthur (Școala Româno – Finlandeză)

10.00 – „Poveștile Păsării Măiestre ”– atelier de lectură susținut de scriitoarea Sînziana Popescu, autoarea a numeroase piese de teatru pentru copii, dar și a îndrăgitei serii Andilandi (Grădinița Bambi)

14.00 – „În căutarea kendamei pierdute” – Povești din Ferentari – atelier de scriere creativă destinat copiilor romi, susținut de scriitoarea Adina Rosetti (Școala 136 Ferentari)

23 octombrie

10.00 – „Cum se scrie o poveste greu de scris” – atelier de scriere creativă susținut de scriitoarea Iulia Iordan, autoare de cărți de succes și educator muzeal (Școala Gimnazială Ferdinand)

10.00 – „Colaj din povești”– atelier ludic de lectură susținut de scriitoarea Luciana Grosu, autoare a două cărți, „Realitatea imposibilă”și „Scrisoare imposibilă”, apărute la Editura Humanitas Junior şi Paralela 45 (Școala Româno-Finlandeză)

12.00 – „Atelier cu rime” – atelier de lectură și scriere creativă susținut de scriitoarea Carmen Tiderle, autoare a trei volume îndrăgite de versuri: „Pe Dos”, „În orașul Bucurville” și „Marele Acoperiș”(Școala Româno – Finlandeză)

24 octombrie

11.00 – „Zuralo și rotița fermecată” – atelier ludic pentru copiii de etnie romă de la Școala nr. 2 din Jilava, atelier susținut de scriitoarea Victoria Pătrașcu, în parteneriat cu Agenția Comunitară Împreună

12.30 – „Personajele Din Tablouri Prind Viață” – atelier ludic susținut de scriitoarea Claudia Groza, autoare printre altele a cărții „Întâmplările detectivului Curios”(Liceul Dimitrie Bolintineanu)

13.00 – „Zuralo și rotița fermecată”– atelier ludic pentru copiii de etnie romă de la Școala din comuna 1 Decembrie, susținut de scriitoarea Victoria Pătrașcu, în parteneriat cu Agenția Comunitară Împreună

25 octombrie

10.00 – „Patrimoniu: ce cuvânt complicat!”– atelier susținut de scriitoarea Iulia Iordan și Daniela Mișcov (Atelier D) (Colegiul Mihai Eminescu)

26 octombrie

10.00 – „Lecturi alternative: să citim corpurile” – atelier ludic, susținut de scriitoarea Laura Grunberg (Grădinița „Școala Iancului”)

16.30 – „Lectura ca un loc de joacă – Ce poți face cu o poveste” – workshop pentru învățători și profesori, susținut de scriitoarea Victoria Pătrașcu, despre felul în care o poveste se poate transforma într-un scenariu didactic (Școala Româno-Finlandeză)

Găsiți site-ul campaniei și sursa fotografiilor: aici .

O Lună a Literaturii Europene fericită!

Fii de-al casei și află despre alte noi evenimente interesante! Cine știe… poate dai de niște PERSONAJE din carte pe acolo :)!

Introduceți adresa de email pentru a urmări blogul și a afla noutățile.

afis Carti tatuate 2

 

 

 

2 gânduri despre „Cărți tatuate – ateliere cu intrare liberă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s