Cool-tura în familie: ateliere în MARTIE

japonez Kazuaki Horimoto
Creație a artistului Kazuaki Horimoto

Dacă nu sunteți unii dintre aceia care sar în sus de bucurie când li se propune o vizionare de tablouri celebre sau obiecte de artă, apoi Muzeul Național de Artă al României (MNAR) și-a propus să îndrepte situația 🙂 ! Trebuie să recunosc, echipa de muzeologi de aici știe să condimenteze experiența culturală cu tot dichisul unei activități de weekend în familie.

 

MNAR  este amplasat în fostul Palat Regal din București: martorul unora dintre cele mai bune dar și dintre cele mai grele momente ale acestei nații. Reconstruit din propria-i cenușă după incendii, bombardamente, focurilor de armă, supraviețuind unei Revoluții la care a luat parte în direct – oho, câte ar avea de povestit zidurile acestea! În zilele noastre, Palatul Regal s-a pensionat de la misiunea politică în favoarea uneia la fel de importante, spiritual și social: cultura.

 

Am urmărit cu jind titlurile, apoi mi-am făcut în sfârșit timp să merg cu piticul. Așa că pe 10 martie 2019, la 11,30 h vom fi la atelierul creativ de storytelling, art &craft numit ”Evantaiul japonez – una dintre inițiativele realizate de Artelier D în parteneriat cu MNAR. Atelierul, inspirat de lumea fascinantă a artei japoneze, își propune stimularea creativității și a jocului în familie printr-o vânătoare de comori cu indicii în expoziția de gravură japoneză „Imagini ale lumii trecătoare”. Copiii și părinții vor afla împreună legenda japoneză a broaștei țestoase fermecate („Povestea lui Urashima Tarō”), spusă prin intermediul teatrului de păpuși și imaginată cu ajutorul unui uriaș evantai din hârtie. Prin joc, cei mici vor descoperi piesele și accesoriile  costumului japonez, apoi vor confecționa un evantai de hârtie cu motive decorative tradiționale.

Am observat că Artelier D organizează activități interesante pentru familii și-n alte locații din București – merită să aruncați un ochi: http://artelierd.simplesite.com/ . Enumăr doar pe cele din luna martie:

2 martie, ora 11 RucsaCOOL cu povești, tur cultural pentru familii, traseul ”La Universitate”.

9 martie, ora 11Portofelul din Africa, în cadrul programului COLECȚIA LUI APOLODOR, la Muzeul Hărților.

10 martie, ora 11Evantaiul japonez, atelier creativ de storytelling, la Muzeul Național de Artă al României.

23 martie, ora 11Moominii la Helsinki, în cadrul programului COLECȚIA LUI APOLODOR, la Muzeul Hărților.

Atelierele au și un cost. Cel de la MNAR este de exemplu 20 lei/ persoană și cum eu am recomandat până acum evenimente cu gratuitate în general, este un aspect pe care vreau să-l consemnez.

Palatul_regal_1913
Palatul Regal la 1913

Dacă vă găsiți în zona Palatului Regal, nu vă sfiiți să cercetați mai atent Piața Revoluției, flancată din celelalte părți de: Ateneul Român, Palatul Fundației Universitare Carol I (acum Biblioteca Centrală Universitară), Palatul Ministerului de Interne, Biserica Kretzulescu și clădirea Athénée Palace (actualmente hotel Hilton) – fiindcă vă aflați într-unul din locurile unde ceaunul istoriei a clocotit în multe momente de cotitură pentru România. Este o bucată de istorie vie, pe care merită s-o savurați!

Fii de-al casei și află despre alte noi evenimente interesante! Cine știe… poate dai de niște PERSONAJE din carte pe acolo :)!

Introduceți adresa de email pentru a urmări blogul și a afla noutățile.

6 gânduri despre „Cool-tura în familie: ateliere în MARTIE

  1. Ultima dată când am fost la Palatul Regal a fost în decembrie 2017, într-un context cu totul diferit față de cel despre care tocmai ne-ai spus. Pare interesant!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s