Interviu cu Em Madara, autoarea cărții ”Jocul de-a V-ați ascunselea” – Booknation.ro

Săptămâna lansării începe cu o noutate pentru mine – un interviu acordat Booknation. Dacă erați curioși despre ce se află în spatele pseudonimului, Emanuela a stors tot ce se putea 🙂 :

E.I. De ce a fost nevoie ca Em Madara să scrie ”Jocul de-a V-ați ascunselea”?

articol booknation.pngE.M. Există puține trucuri ce ne permit să ne reinventăm și un singur mod important prin care oamenii reușesc să-și înțeleagă viața: depănând povești.  Când lumea în care trăiam a devenit prea mică, o voce interioară a început să sape după bucuria unui scop nou și să clădească din cuvinte mai mult decât îmi oferea colțul meu de București. Este o prezență atât de vie această voce, încât am decis că merită un nume și un certificat de naștere! Așadar, iată-ne în fața romanului „Jocului de-a V-ați ascunselea”, scris de Em Madara: primul dintr-o serie în lucru, ce va răscoli printre misterele vieții, provocând întunericul și lumina din personaje la polemică, îmboldindu-le să guste fructe interzise și experiențe care le încearcă limitele.

Aș putea spune că Em Madara este un produs al acestei cărți, în aceeași măsură în care ”Jocul de-a V-ați ascunselea” este creația sa.

E.I. Există un loc anume de care te simți legată, indiferent unde te va purta viața?

E.M. Oricât de neînsemnat pe hartă, locul unde copilărim devine ”Buricul Pământului”! Și zic LOCUL UNDE AM COPILĂRIT, nu locul unde m-am născut. Învățăturile despre bine și rău, răspunsurile la primele întrebări grele care m-au încercat în viață, emană din locul acesta.

Mă gândeam, când eram mică și puteam cuprinde în aceeași privire mulțimea de stele și animalele din ogradă, că sunt undeva la mijloc, într-un lanț ce se continuă la infinit, atât în sus, cât și în jos:

EU – puiul de om – stăpânitoarea absolută a șurii de paie și a chibriturilor ascunse de adulți pe corlată, suverană a grădinii cu roșii și a rândurilor de cartofi, din care culegeam gândaci pentru a-i extermina ritualic. Dar și o zeiță iubitoare față de animalele din curte cu pene sau blană, pe care le smotoceam după bunul plac.

Pe de altă parte, GIGANȚII – Soarele și Pământul, stelele și planetele îndepărtate sau poate alți uriași invizibili pentru simțurile noastre limitate – aceștia sunt zeii pe care oamenii îi servesc, așa cum o celulă își servește scopul într-un corp de milioane de ori mai mare decât poate ea înțelege. Zeii aceștia ne joacă sau ne folosesc după bunul plac.

Acesta este locul meu de suflet – pe malul Bratcovului, deasupra unui deal cu viță de vie, lângă o casă făcută de mâinile bunicilor mei – locul unde am realizat că sunt deopotrivă un Atom și un Zeu.

E.I. În ce moment a apărut pasiunea pentru scris în viața ta?

E.M. Tot în copilărie, pe măsură ce mirosurile pământului cald, ușor jilav din serile de vară, se amestecau în întuneric cu fumul din bucătării, un gând ademenitor îmi făcea cu ochiul: ”Uneori, oamenii se întâmplă să evadeze…

Citește mai departe: Interviu cu Em Madara, autoarea cărții ”Jocul de-a V-ați ascunselea” – Booknation.ro

5 gânduri despre „Interviu cu Em Madara, autoarea cărții ”Jocul de-a V-ați ascunselea” – Booknation.ro

    1. Multumesc, Claudiu. Timpul a luat-o la goană înaintea mea, mi se pare că-s prea multe de făcut până sâmbătă şi nu ştiu încă ce o să spun… Sper să am cuvintele la mine până atunci :D.
      Rămâne cum am stabilit, right 🙂 ?

    1. Mulțumesc, Potecuță! Eu am cam ramas in urma cu cititul, ba chiar si si scrisul… Ca m-a lovit pofta de facut Matrioska. O sa le aduc cu mine la targ pentru primii 50 de cititori 😀 . Doar 50, ca forta Creatoare e mare, dar timpul putin. Te imbratisez cu drag!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s