Marius Andrei (Analogii Antologii) – extras recenzie

” Dacă Jocul de-a V-ați ascunselea ar fi un joc, ar fi unul interactiv, de strategie, psihologico-realist, complex și multidimensional.

Percepția acestui roman este însă, mai degrabă, de fantezie arhitecturală închegându-se sub ochii tăi, într-o structură tot mai unitară și mai monumentală, căreia nu-i poți cuprinde deocamdată întreaga viziune finală.

Când începi lectura ești pe șantierul plin de indicii scheletice a ceva ce ar putea deveni un palat renascentist cu saloane de socializare sau un spital de nebuni labirintic, alcătuit doar din coridoare și camere personalizate de izolare.

Capitolele cărții sunt încadrate în trei dimensiuni ludice de trei sloganuri-manifest ce le însoțesc titlurile: Cine nu e gata, îl iau cu lopata!Jojo decide să joace și Ultimul scapă turma!?, fiecare cu logo-ul propriu: un hârleț, un fileu de volei prins între doi arbori și o înșiruire de păpuși Matrioșka.
Simbolistica lor – cea a răscolirii vieții, a provocării la jocul (sportiv sau nesportiv) cu sentimente și a aluviunilor din trecut care definesc prezentul – se solidifică pe parcurs, pe măsură ce suntem atrași în maelstromul existențial al personajelor.” …

Citește mai departe AICI.