Despre autor

Picture7Em Madara, autorul cărții ”Jocul de-a v-ați ascunselea” nu s-a născut cu acest nume, așa cum este ușor de ghicit. Autorul preferă să fie ceea ce scrie, liber de scorțoșenia caracteristicilor socio-demografice.

Iată, în propriile cuvinte, ceea ce are de spus Em Madara despre sine:

”Scriu în mintea mea de când m-am împiedicat de primele instrumente mentale care mi-au permis să remodelez realitatea și de primele situații de viață din care puteam ieși mai puțin șifonat sau mult mai interesant decât am făcut-o. 

Atunci m-am întrebat: ”Hei, ce-i drăcia asta grozavă, Em?”

”O imaginație care poate să re-creeze lumea, după bunul meu plac… ”, mi-am răspuns.

Și ca orice lucru plăcut folosit în exces, acum scrisul s-a transformat într-un viciu.  Tocmai ce am finalizat ”Jocul de-a V-ați ascunselea”, după târguieli cu personajele mai îndărătnice și razii nemiloase printre buruienile ce tind să scape printre rânduri, că simt iarăși furnicături care anunță un ”ou” nou- nouț. Un nou roman, care să ducă Jocul mai departe.

Îmi doresc ca scrisul meu să fie proaspăt, să curgă din foaie în mintea cititorilor, ca și cum ar vedea cu propriii lor ochi miezul acțiunii. Îmi doresc să povestesc despre lucrurile care-i frământă, să-i fac să roșească, să râdă, să-i surprind, să excavez și cel mai mic bob de speranță de care un om se poate agăța în situațiile care-l pun la pământ.

 

11 gânduri despre „Despre autor

  1. Ador numele Em. Il are si un personaj de-al meu. Si cum eu imi plimb unele personaje prin diferite romane (si timpuri, si locuri, si aventuri) Em a mea este Emilia Rosu in “Prietenii dreptatii” si, respectiv, Emilia Mavrodinin “Echipajul”. Abia astept sa-ti citesc cartea!

    1. Dragă Marina, mulțumesc de vizită și de gând! Em mi s-a părut potrivit fiindcă este scurt, hotărât și lasă faptele să vorbească de la sine 🙂 . Mi-ar plăcea să le întâlnesc pe celelalte Em – poate se lasă invitate la un ceai!
      Am văzut de curând o prezentare despre cartea ta, ”Pribegii mărilor” și sună tare bine – aventură, istorie, emoții puternice, supraviețuire. Tot ce ce poate fi mai bun în zilele friguroase care urmează!
      Eu aștept cu drag un răvaș, ales pe sprânceană, din nenumăratele învățături prin care trec eroii tăi, dacă te hotărăști să ni te alături la provocarea de plăcinte cu răvașe: https://joculdeavatiascunselea.com/2018/10/22/provocare-de-placinte-cu-ravas-eu-pregatesc-castronul-voi-il-umpleti/ . Ar fi un cu siguranță unul palpitant!
      Să ne auzim cu bine 🙂 !

    1. Ma sraduesc, chiar daca uneori nu-mi iese ! 🙂
      Citesc în Suflet prin gândurile exprimate în cuvilte, stiind ca expresiile sunt (în general) vesminte ce împodobesc Sufletul, iar cu cât acestea sunt mai expuse cititorului avizat, cu atât Sufletul este mai vizibil, nuantat. 🙂

  2. Nu cred ! 🙂 Sunt convins ca-ti place, mai ales ca simbolizeaza puterea regala, si nu mi te imaginez o persoana supusa, umila si smerita ! 🙂

  3. Tu chiar ma faci sa ma-nrosesc,
    Caci sunt un simplu om firesc,
    Pot însa-n schimb, sa-ti multumesc,
    Cu glas timid si inocent, copilaresc,
    Cuvântele de dragoste si dor pot sa-ti marturisesc
    Întotdeauna le-am iubit si-ncerc sa le traiesc…

    Îmi plac oamenii ce iubesc, Cuvântul Vietii… si ÎL traiesc din zorii diminetii ! 🙂
    Sa ai pace si mult har în drumul tau scriitoricesc,Suflet frumos !

Lasă un comentariu