Despre autor

Picture7Em Madara, autorul cărții ”Jocul de-a v-ați ascunselea” nu s-a născut cu acest nume, așa cum este ușor de ghicit. Pseudonimul are menirea de a păstra o umbră de mister în privința persoanei din spatele literelor. Autorul preferă să fie ceea ce scrie, liber de scorțoșenia caracteristicilor socio-demografice.

Iată, în propriile cuvinte, ceea ce are de spus Em Madara despre sine:

” Scriu în mintea mea de când m-am împiedicat de: primele instrumente mentale care mi-au permis să remodelez realitatea și de primele situații de viață din care eu și cei din jurul meu puteam ieși mai bine, mai elegant, sau mult mai interesant decât am făcut-o. 

Atunci m-am întrebat: ”Hei, ce-i drăcia asta grozavă, Em?”

”O imaginație care poate să re-creeze lumea prin cuvinte ”, mi-am răspuns.

Și ca orice lucru plăcut folosit în exces, acum scrisul s-a transformat într-un viciu pentru mine. Fiindcă, să recunoaștem: ce poate fi mai bine decât să devii Dumnezeul unei lumi doar a ta? Numai ce am finalizat cartea, după multe reveniri, adăugiri și retușuri și simt iarăși furnicături în degete, în timp ce mintea mea clocește un ”ou” nou- nouț.

Îmi doresc ca scrisul meu să fie proaspăt, să curgă din foaie în mintea cititorilor, ca și cum ar vedea cu propriii lor ochi miezul acțiunii. Îmi doresc să povestesc despre lucrurile care îi frământă, îmi doresc să-i fac să roșească oleacă, să râdă, să-i surprind, să excavez și cel mai mic bob de speranță de care un om se poate agăța în situațiile care-l dărâmă la pământ.

P.S: Dacă aș putea să aleg o coloană sonoră pentru ”Jocul de-a V-ați ascunselea”, aceasta ar fi cu siguranță ”In my secret life” a lui Leonard Cohen.

11 gânduri despre „Despre autor

 1. Ador numele Em. Il are si un personaj de-al meu. Si cum eu imi plimb unele personaje prin diferite romane (si timpuri, si locuri, si aventuri) Em a mea este Emilia Rosu in “Prietenii dreptatii” si, respectiv, Emilia Mavrodinin “Echipajul”. Abia astept sa-ti citesc cartea!

  1. Dragă Marina, mulțumesc de vizită și de gând! Em mi s-a părut potrivit fiindcă este scurt, hotărât și lasă faptele să vorbească de la sine 🙂 . Mi-ar plăcea să le întâlnesc pe celelalte Em – poate se lasă invitate la un ceai!
   Am văzut de curând o prezentare despre cartea ta, ”Pribegii mărilor” și sună tare bine – aventură, istorie, emoții puternice, supraviețuire. Tot ce ce poate fi mai bun în zilele friguroase care urmează!
   Eu aștept cu drag un răvaș, ales pe sprânceană, din nenumăratele învățături prin care trec eroii tăi, dacă te hotărăști să ni te alături la provocarea de plăcinte cu răvașe: https://joculdeavatiascunselea.com/2018/10/22/provocare-de-placinte-cu-ravas-eu-pregatesc-castronul-voi-il-umpleti/ . Ar fi un cu siguranță unul palpitant!
   Să ne auzim cu bine 🙂 !

  1. Ma sraduesc, chiar daca uneori nu-mi iese ! 🙂
   Citesc în Suflet prin gândurile exprimate în cuvilte, stiind ca expresiile sunt (în general) vesminte ce împodobesc Sufletul, iar cu cât acestea sunt mai expuse cititorului avizat, cu atât Sufletul este mai vizibil, nuantat. 🙂

 2. Nu cred ! 🙂 Sunt convins ca-ti place, mai ales ca simbolizeaza puterea regala, si nu mi te imaginez o persoana supusa, umila si smerita ! 🙂

 3. Tu chiar ma faci sa ma-nrosesc,
  Caci sunt un simplu om firesc,
  Pot însa-n schimb, sa-ti multumesc,
  Cu glas timid si inocent, copilaresc,
  Cuvântele de dragoste si dor pot sa-ti marturisesc
  Întotdeauna le-am iubit si-ncerc sa le traiesc…

  Îmi plac oamenii ce iubesc, Cuvântul Vietii… si ÎL traiesc din zorii diminetii ! 🙂
  Sa ai pace si mult har în drumul tau scriitoricesc,Suflet frumos !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s