Elis Iasmy – extras din recenzia de pe ”Literatura pe tocuri”

Pe acelaşi principiu sau joc imaginativ al păpuşilor ruseşti Matrioska, în romanul „Jocul de-a v-ati ascunselea”, autoarea Em Madara ne prezintă, într-un stil propriu, o viziune uşor diferită asupra lumii, a vieții în general. (…)

Am ales să citesc acestă carte într-o seară cuprinsă de ceață. M-am aşezat confortabil în fotoliu, m-am acoperit cu o păturică şi i-am spus cărții: „Hai, convinge-mă! Ăsta este momentul tău!”

”Eu sunt vocea Jocului.

Vorbesc prin mai multe guri deodată.

Este un joc pe care-l înveți de mic, n-ai cum să-i scapi: Zece, douăzeci, treizeci,… Suta! Cine nu e gata, îl iau cu lopata!

Dacă asculți cu atenție, o să-ți dai seama când ai rămas singurul care mai poate salva turma. „

Pentru câteva secunde am avut senzația că urmează să intru în genul acela de cameră Escape room și nicidecum că mă pregăteam de lectură.

În Jocul de-a v-ați ascunselea mi-a fost testată în primul rând atenția și memoria. Trei fire narative se împletesc încă de la început, într-un ritm alert şi aparent fără sens. Şi, poate că asta şi-a dorit de la bun început autoarea care, în primele pagini ne amăgeşte cu chestiuni de regăsire personală, de genul: ,,Uite mi s-a întâmplat şi mie”, pentru ca imediat, în numai câteva pagini, să ne arunce în vâltoarea jocului.

(…)

Eu m-am lăsat prinsă. Vă lăsați și voi?

Rămâne să decideți cine este ultimul care scapă turma! Lectură plăcută!

Citiți recenzia întreagă aici: https://literaturapetocuri.ro/jocul-de-a-v-ati-ascunselea-de-em-madara-editura-universitara-recenzie.html 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s