Festivalul medieval de la Sighișoara

Vineri intenționez să mă merg cu trenul vreo mie de ani în urmă și mai bine.

Știu sigur c-o să-mi iasă nebunia asta pentru că, în ultima săptămână din iulie a fiecărui an, trenul spre Sighișoara este plin ochi de călători în timp, ce coboară negreșit la aceeași stație: Epoca Medievală.

sighisoara 2
sursa: @sighisoara.org.ro

(Ei bine nu chiar ”negreșit”… căci au dat-o și ei, balcanic, cu bâta-n baltă acum doi ani, când s-au bâlbâit inexplicabil și festivalul a fost anulat, dezamăgind mii de turiști din întreaga lume. Dar iaca suntem în Anul Domnului 2018 și nimic nu va sta în calea trubadurilor de data aceasta.)

 

De SIGHIȘOARA în plin festival medieval nu m-aș putea sătura niciodată. Aici am gândit dealtfel scena în care are loc cea mai importantă turnură a cărții „Jocul de-a V-ați ascunselea”.

Ce mă atrage ca un magnet la acest eveniment este AUTENTICITATEA (pentru cârcotași: nu este fără cusur, dar nici nu găsești spirit medieval mai autentic de atât în vreun alt colț de lume). Timp de trei zile respiri Ev mediu prin toți porii. Cetatea Sighișoarei forfotește de cavaleri și domnițe, scutieri, paladini, stegari, trubaduri, personaje misterioase din negura timpurilor, actori, meșteșugari și figuri legendare, într-un decor care nu e decor. Face parte din simplul cotidian!

Mulți dintre turiști poartă haine de epocă asemenea artiștilor, ceea ce te face să te întrebi ce naiba cauți tu în pantaloni scurți și când anume vei fi ars pe rug pentru vrăjitorie pentru pozele pe care le faci cu telefonul de când ai intrat pe sub Turnul cu ceas.

Programul Festivalului este doldora de muzică medievală, demonstrații cavalerești, meșteșugărești și scenete de epocă, pe care le găsiți AICI.

Voi reveni cu instantanee proaspete de la fața locului întregul weekend.

Dacă aveți aceleași planuri ca mine la sfârșitul acesta de săptămână, dați-mi un semn și ne vedem în Sighișoara! La un pahar, la o poveste, peste o mie de ani… în urmă 🙂 .

program Sighisoara

Fii de-al casei și află despre alte noi evenimente interesante! 

Introduceți adresa de email pentru a urmări blogul și a afla noutățile.

 

10 gânduri despre „Festivalul medieval de la Sighișoara

  1. Da, din păcate are concurență serioasă, unde poți merge cu trenul două mii de ani în urmă și mai bine. DacFest, la Măgura Uroiului, aceeași perioadă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s