”Jocul de-a v-ați ascunselea” are în centrul său complementaritatea ce face posibilă viața: aceea dintre feminin și masculin. Inevitabil, sexualitatea se insinuează printre rânduri și apoi în acțiuni explicite, ca forță magnetică de atracție și de modelare reciprocă.
Felul în care trecem pragul iubirii fizice ne definește ca tineri adulți. Prima experiență, delicios de senzuală, inocentă, amuzantă, perversă, ludică, dezamăgitoare, brutală – oricum ar fi ea – pune o amprentă puternică asupra a ce fel de bărbați sau femei vom deveni. Învățăm să iubim și să urâm, într-un cuvânt ”să trăim” printre oameni, condiționați de cicatricile și binefacerile pe care ni le produc relațiile în care ne implicăm.
Orice alte scopuri umane mărețe am adăuga peste simplele nevoi de bază cu care ne-a înzestrat natura, oricât am suprima tensiunea sexuală cotidiană ca să ne putem îndeplini ”treaba” pentru care suntem plătiți la serviciu, nimic nu se compară cu o partidă extraordinară de sex! Nimic nu se compară cu a fi dorit! Iubit pe de-a-ntregul.
De aceea, în ”Jocul de-a v-ați ascunselea”, sexualitatea nu este măturată sub preș, ci este recunoscută ca Forță: atât în ipostaza sa inițiatică, cât și în ipostaza sa matură. Este un subiect deschis; se află aici pentru delectarea cititorului și pentru că ”a face dragoste” este un act ce merită încurajat, în umila părere a autorului ;).